All eyes on school

un blog despre scoala

Pentru ca ne pasa

… si pentru ca o sa ne usture. Cu convingerea asta am pornit acest blog despre scoala.

Sunt un profesor tanar care, desi crede in misiunea scolii si in frumusetea acestei meserii, isi doreste, totusi, sa „scape” din invatamant. Hmm, va suna a contradictie, dar nu este.

Imaginati-va ca tocmai v-ati mutat in casa de curand cumparata, situata intr-o zona buna, spatioasa unde va puteti pune in aplicare ideile originale despre decoratiuni interioare. Imaginati-va totusi ca exista conditii, de natura financiara sau de consens cu partenerul(-a), care va impiedica realizarea intentiilor. Veti simti, cu siguranta o mare dezamagire si, in ciuda faptului ca stiti potentialul imens al locuintei, nu veti fi nici pe departe entuziasmati ca locuiti acolo. Sau imaginati-va ca locuiti impreuna cu parintii in casa lor imensa, ca vreti sa va amenajati dupa propriile gusturi camera, iar acest lucru presupune sa scapati de o parte din vechea mobila. Cum va veti simti cand planurile voastre vor fi reduse la neant de nostalgiile parintilor provocate de dulapul de la bunica, harbul de masa de la nasu’ Ghitza sau bibelorurile de portelan care impanzesc mobila (la mare cinste situindu-se cel cu pestele/betivul/balerina)?

Cam aceleasi emotii le incearca un tanar care se angajeaza pe post de rotita in complexul sistem al invatamantului, sistem care functioneaza dupa reguli „sanatoase”, amanuntit specificate si exersate zeci de ani.
Dezamagirea nu este decat primul pas spre blazare si plictis.

Interesant este ca sunt multi profesori care gandesc asa, insa prea putin se discuta constructiv pe tema asta. Se vorbeste mult, se striga pe la manifestatii, insa nu exista o comunicare autentica in acest sens. Nu ma refer doar la un dialog cu patronatul …. noi, profesorii, nu dialogam unii cu altii. Nu facem decat sa ne plangem sau sa ne amintim de „vremurile de aur”.

Blogul acesta vrea sa fie o scanteie si sper sa fie cat mai multe scantei de acest gen, poate doar asa se va aprinde un foc, dar nu unul distrugator sau al pasiunii oarbe. Ne-am saturat de spiritul revolutionar al mustei fara cap.

Va rog, daca intamplator ati dat peste acest blog si aveti ceva pertinent de spus despre situatia invatamantului romanesc sau a invatamantului in general, nu sovaiti in a-mi trimite textele voastre la adresa scoala_2000@yahoo.com . De asemenea, n-aveti vreo jena in a comenta ideile postate deja ….

Anunțuri

Noiembrie 8, 2006 - Posted by | Uncategorized

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: