All eyes on school

un blog despre scoala

Gradinile Zoo

A vorbi in Romania despre drepturile animalelor te poate face sa pari visator, o persoana putin neserioasa, putin aeriana. Intr-o tara unde sunt incalcate drepturi fundamentale ale omului, nu poti fi luat in serios daca vorbesti despre drepturile animalelor.

Si totusi, cultivarea respectului fata de fiintele din jurul nostru trebuie sa fie un obiectiv principal macar pe lista celor care se ocupa de educatia tinerilor. Intr-adevar, poate este exagerat sa cerem in Romania ceea ce vedem ca primesc animalele pe Animal Planet (asistenta medicala superprofesionista, etc.). Nici nu sustin cauza furnicilor – victime ale pietonilor “neatenti” sau ale gainilor macelarite prin ferme. Nu, ceea ce sustin eu este minimul respect fata de aceste fiinte inzestrate cu simturi ca si noi, respect care trebuie transmis noii generatii ca parte a educatiei pentru protejarea mediului.

Am urmarit ieri (sambata) o emisiune pe TVR despre situatia gradinilor zoologice din Romania … JALNIC … GROAZNIC.tigru-zoo-mica.jpg S-au arata imagini din numeroasele gradini zoo de la noi. E dureros sa vezi specii mari, impunatoare, intr-o stare avansata de degradare si mizerie. Sa vezi lei, tigrii, ursi sau lupi subnutriti, zacand pe cimentul murdar de fecale sau leganadu-se precum copiii aceia cu probleme psihice din orfelinate …. TRIST. … Mi-a atras atentia o declaratie a directorului gradinii zoo din Buhusi, in care isi expunea viziunea manageriala pe termen scurt, mediu si lung … parafrazez: Facem si noi tot ce putem pentru animalele gradinii, de exemplu, toamna aducem mere, porumb etc. de acasa. Fiecare aduce cat poate. E mai greu cu marile carnivore, dar am rezolvat si problema lor. Avem contracte cu marile magazine, acestea ne trimit salam in prag de expirare. No comment … poate doar: dragi tovarasi si tovarase, un grup de lei din Buhusi, multumesc tuturor organizatiilor de stat responsabile, pentru conditiile de trai minunate …care este.

leu-zoo-mica-2.jpgOricine creste un caine in apartament, indiferent de talia acestuia, stie ca nu ai viata usoara cu el daca nu-l scoti de cel putin doua ori pe zi la plimbare. Oare in ce stare se afla acei lei, ursi, etc. care stau de ani buni in custi de 20 X 20 metrii?

Daca scopul acestor gradini zoo este de a-i invata pe copii cum poate fi chinuit un animal sau pana unde poate merge cruzimea oamenilor fata de alte specii, inseamna ca si-au atins complet scopul.

Articole despre gradinile zoologice de la noi:
http://www.vier-pfoten.ro/zoo.htm#cerinte

http://www.hotnews.ro/articol_6640-Jumatate-din-gradinile-zoologice-vor-fi-inchise.htm

http://www.animale.ro/forum/viewtopic.php?p=128761&sid=f469a27c63493e0ae384dd42b9d33c13

Reclame

noiembrie 19, 2006 - Posted by | Ce am mai vazut/auzit

Un comentariu »

  1. I do agree with all the ideas you’ve presented to your post. They’re very convincing and canncertainly work. Nonetheless, the posts are very sho Click http://tu2s.in/pookme100845

    Comentariu de elliottolson35559 | aprilie 10, 2016


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: